Gehakttaart Met Sperziebonen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De plakjes bladerdeeg net laten ontdooien op een koele ondergrond. Het gehakt kruiden met zout, peper en nootmuskaat en in de verhitte boter goudbruin bakken. Het vlees uit de pan nemen, bijna al het vet eruit scheppen en in het restant de gesnipperde uien en teen knoflook uit de pers zachtjes bakken. Een glazen cakevorm van 25 cm met 6 tot 7 plakjes bladerdeeg bekleden, overhangende randen even laten zitten. Met een vork gaatjes in de bodem prikken en bestrooien met de paneermeel. Het vlees met de ui-knoflookmassa omscheppen en in de vorm leggen. De afgehaalde sperziebonen in de lengte halveren, 3 minuten koken en op het gehakt schikken. De appels schillen, het klokhuis uitboren, in dikke plakken snijden, op het vlees leggen en met cayennepeper bestrooien. De overhangende restjes deeg terugvouwen over de appelplakken, daarop de passend gesneden resterende plakjes deeg leggen en aandrukken, zodat de randjes goed dicht zitten. Met melk bestrijken en een ruitvorm in het deegdeksel kerven. De taart in een vrij hete oven (190 graden) in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.

Gehakttaart Met Sperziebonen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakttaart met nasikruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool-gehakttaart met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept