Verwarm de oven voor op 180?C (hetelucht 160?C). Bekleed een bakvorm (20cm x 20cm) met bakpapier Hak 150g amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin Doe 250g boter en 300g pure chocolade in een pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot een glad mengsel. Haal de pan van het vuur Klop 5 eieren (M) met 6 eetlepels suiker tot een wit en luchtig mengsel Zeef 125g zelfrijzend bakmeel en spatel deze met de helft van de amandelen door het chocolademengsel Vul de vorm met het beslag en bak de taart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen Breek 150g witte schuimkoekjes in stukjes Klop 250g mascarpone los met 200ml creme fraiche en spatel de schuimkoekjes en de rest van de amandel erdoor Halveer de taart overdwars en verdeel de helft van het room-mengsel over de onderste laag. Dek de taart af met de bovenste laag en verdeel de rest van het roommengsel erover Snij de taart in punten
Chocolade-meringue Taart is een recept van Smulweb.nl