Chocolade-meringue Taart

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180?C (hetelucht 160?C). Bekleed een bakvorm (20cm x 20cm) met bakpapier Hak 150g amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin Doe 250g boter en 300g pure chocolade in een pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot een glad mengsel. Haal de pan van het vuur Klop 5 eieren (M) met 6 eetlepels suiker tot een wit en luchtig mengsel Zeef 125g zelfrijzend bakmeel en spatel deze met de helft van de amandelen door het chocolademengsel Vul de vorm met het beslag en bak de taart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen Breek 150g witte schuimkoekjes in stukjes Klop 250g mascarpone los met 200ml creme fraiche en spatel de schuimkoekjes en de rest van de amandel erdoor Halveer de taart overdwars en verdeel de helft van het room-mengsel over de onderste laag. Dek de taart af met de bovenste laag en verdeel de rest van het roommengsel erover Snij de taart in punten

Chocolade-meringue Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept