Tiramisutaart

2
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eiwitten met de helft van de suiker stijfkloppen. De eidooiers met de rest van de suiker en 2 el warm water tot een dikke creme kloppen. Het geklopte eiwit erop scheppen en de bloem en de amandelen er- over strooien. Alles losjes vermengen, in de vorm doen en ong. 40 min. bakken. Af laten koelen. Voor de vulling de gelatine laten weken en au-bain-marie oplossen. De eidooiers met de suiker tot creme kloppen. Mascarpone en citroenrasp erdoor roeren. De gelatine al roerend toevoegen. Espresso, cognac en Amaretto toevoegen. De taartbodem overdwars doorsnijden. De onderste laag met de helft van de espresso besprenkelen en met ruim de helft van de mascarponecreme bestrijken. De bovenste laag erop leggen en besprenkelen met de rest van de espresso. De taart rondom met mascarponecreme be- strijken en minstens 3 uur koel wegzetten.

Tiramisutaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisutaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisutaart
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisutaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Amandel-roompudding Met Chocolade
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisutaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisutaart
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisutaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Amandel-roompudding Met Chocolade
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept