Tiramisu-taart

2
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de bodem van de vorm met een op maat geknipt velletje bakpapier. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water en los de uitgeknepen blaadjes op in de hete koffie. Laat afkoelen. Verkruimel de grof gebroken chocoladekoekjes in de keukenmachine en meng er de boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Snijd de lange vingers op maat op de hoogte van de vorm. Doop ze met de niet-gesuikerde kant in de amaretto en zet ze met de gesuikerde kant naar buiten tegen de rand van de vorm. Doe de overgebleven stukjes van de lange vingers in een schaaltje en bedruppel ze met de resterende amaretto. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en klop er daarna de mascarpone door. Klop er de afgekoelde koffie door en vul de voorbereide taartvorm met de helft van dit mengsel. Verdeel er de stukjes lange vinger over. Schep er het resterende roommengsel op. Strijk de bovenkant glad en laat de vulling minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast opstijven. Schep de cacao en de kaneel door elkaar en zeef dit mengsel kort voor het serveren over de taart.

Tiramisu-taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept