Savoiardo - Lange Vingers

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Splits de eieren. klop de eierdooiers met 75 gr suiker in een kom. Voeg al roerend beetje voor beetje 75 gr bloem met 1 snufje zout toe. Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep ze voorzichtig door het eierdooiermengsel. Bestrijk een bakplaat met boter en strooi er bloem over. Vul een spuitzakje voorzien van een afgeplat, glad mondstuk van ca. 1,5 cm doorsnee met het eiermengsel. Spuit slierten van ca. 10 cm met voldoende tussenruimte op het bakblik. Meng de peodersuiker met de rest van de suiker en strooi de helft daarvan over de eierslierten. Wacht ca. 10 min. tot de suiker is ingetrokken en strooi dan de rest van de suiker over de slierten. Laat de suiker weer een paar min. intrekken. Bak de koekjes goudgeel in een op 150 graden voorverwarmde oven, schep de koekjes er met een spatel voorzichtig vanaf en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Savoiardo - Lange Vingers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Muesli muffins met yoghurt
40 min
Bekijk recept