Reebout Met Kastanjepuree

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een marinade op basis van rode wijn, gekookt of rauw en laat de reebout daar tenminste 24 uur in trekken. Haal de bout uit de marinade en droog deze goed af, (niet afspeoelen). Zeef de marinade. Bekleed de bout met ladeerspek en bind of prik de plakjes vast. Leg de bout in de braadslede, beboter hem rondom en zet hem in een voorverwarmde oven op ongeveer 175?C. Afhankelijk van de grootte van de bout is het vlees in ongeveer 1? tot 2 uur gaar. Neem een kwartier voor het eind van de braadtijd het ladeerspek weg, geef dan nog even wat extra bovenwarmte en voeg dan de zout en peper toe. Is de bout gereed, neem hem dan uit de braadslee, snijd het vlees af in schuine plakken en leg die in hun oorspronkelijke vorm op een verwarmde schotel. Maak de saus af en breng deze op smaak met de gezeefde marinade. Geef de saus apart in een sauskom en geef bij de reebout een vruchtencompote, en gepureerde kastanjes, deze kunt u kant en klaar inde winkel kopen.

Reebout Met Kastanjepuree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Kastanjelekkernij
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanjerol met chocolade en vanille
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kastanje-chocoladedessert
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout met tijm en portsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kaassaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Reebout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept