Nougat

6
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Beboter een vierkant bakblik van 20 cm. Roer, in een zware sauspan, de suiker, de maisstroop en het zout door het water. Laat het mengsel al roerend koken tot de suiker is opgelost. Laat het dan zonder roeren doorkoken tot 121 [graden Celcius? BH]. Klop ongeveer een kwart - niet meer - van de stroop door de stijfgeslagen eiwitten en wel zolang tot het mengsel zijn vorm behoudt. Kook de rest van de stroop tot 149?. Klop deze stroop door het eiwitmengsel. Voeg de amandelessence en een paar druppeltjes kleurstof toe. Klop de boter erdoor tot het mengsel dik en zacht is. Roer de noten er door en druk het mengsel in het blik; maak het opppervlak glad. Laat de noga stevig worden en snij in vierkantjes. Wikkel in waspapier/ folie. Voor het lekkerste resultaat: zet de noga een paar dagen weg in een luchtdichte bus op een koele plaats. Bron: het boek "Zoete lekkernijen")

Nougat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Nougatparfait
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-nougatparfait
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-nougat ijstaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Nougatparfait
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-nougatparfait
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-nougat ijstaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept