Weense Nogataart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een springvorm (24 cm) invetten en bestrooien met paneermeel. De oven voorverwarmen op 200 ? C.
  • 2 De boetr met de suiker tot creme roeren. De eidooiers er een voor een doorroeren.
  • 3 Cacao, bakpoeder en noten vermengen en door het botermengsel roeren. De eiwitten stijfkloppen en erdoor scheppen.
  • 4 Het deeg in de vorm gladstrijken en onder in de oven ? 30 min bakken. Een paar minuten in de vorm laten rusten, uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
  • 5 De taart overdwars doorsnijden, confiture tussen de twee bodems doen en weer op elkaar leggen. Twee tot drie uur in de koelkast laten rusten.
  • 6 Voor de garnering 100 gr noga en ? dl slagroom in een pannetje op een laag vuur tot een gladde masa roeren. Even laten afkoelen en dan over de taart gieten.
  • 7 De buitenste rand van de taart bedekken met hagelslag.
  • 8 Voor de opgespoten rand 100 gr noga en 2-3 eetl slagroom laten smelten (zie punt 6). Laten afkoelen en rozetten op de taart spuiten.
  • 9 De taart tot het serveren koel bewaren.

Weense Nogataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Tagliatelle van groenten met sinaasappel en worst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Weense chocolademelk
10 min
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Weense Tafelspitz
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept