Indiaase Garnalen In Zoete En Hete Curry

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi zonodig de grote garnalen, pel ze, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het zwarte spijsverteringskanaal. Week de tamarinde door hem in 1 dl warm water te weken en vervolgens te kneden en los te werken van vezels en pitten. Draai de groene chilipepers, 2 van de 3 knoflooktenen en het komijnzaad in de keukenmachine tot een brij. Verhit de olie in de pan en bak daarin de ui tot hij glazig en heel licht gekleurd is. Doe er de chilipeperbrij bij en bak al roerend gedurende 2 minuten. Voeg komijn, koriander, rode chilipoeder, garam masala en kurkuma toe en roer een minuut lang om. Doe er de tomaat bij en bak 4-5 minuten onder af en toe roeren. Giet er de helft van het tamarindevocht bij, voeg palmsuiker, curryblad, verse koriander en 1,5 theelepel zout toe. Proef de saus en corrigeer hem desgewenst naar eigen smaak. Giet er 1,5 deciliter heet water bij en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en laat dit 5 minuten sudderen. Doe de garnalen in de pan en laat zo kort garen als maar nodig is om het rauwe van de garnaal weg te nemen. Dit gerecht heeft een dikke, niet echt vloeibare saus.

Indiaase Garnalen In Zoete En Hete Curry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gehaktballetjes Met Romige Aardappeltjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiaase Sinasappel Salade
0-10 min -
Bekijk recept
Indiaase Visballetjes Met Curry Van Kool
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept