Pecan-taart

2
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem en het zout. Voeg boter toe en mix tot het op broodkruimels lijkt. Voeg suiker toe en zoveel water tot het deeg goed bindt. Rol het deeg uit en doe het in de springvorm. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Bak het deeg blind (zie hulpmiddelen): eerst een kwartier met de vulling, dan een kwartier zonder. Maak intussen de vulling: hak de helft van de noten in kleine stukjes. Klop de eieren luchtig. Voeg de suiker toe, de stroop, zout, gesmolten boter en vanille-essence (optioneel) en meng dit goed door elkaar. Roer dan de bloem erdoor tot het goed opgenomen is. Doe de gehakte pecannoten in de taartbodem en giet het mengsel erover. Rangschik de overgebleven noten erbovenop. Bak de taart 10 minuten in de hete oven op een stuk folie (ivm eventueel lekken. Verlaag de temperatuur daarna tot 170 graden ongeveer 30-40 minuten of totdat het midden stevig is.

Pecan-taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept
Gekaramelliseerde mango met ijs
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept