Verwarm de oven voor op 200 C. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Vet een taartvorm (22-24 cm) in en bestrooi met bloem. Bekleed de vorm met de deegplak en prik enkele gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul hem met droge peulvruchten. Bak de taartbodem midden in de oven circa 10 minuten. Haal de taart uit de oven, verwijder de peulvruchten en het bakpapier. Hak de pecannoten grof, maar houd circa 10 noten achter voor garnering. Mix intussen 75 gr. boter met de suiker tot een smeuig mengsel. Voeg de eieren, zelfrijzend bakmeel (gezeefd), schenkstroop en de gehakte noten toe. Schep de pecanvulling in de taartbodem. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C en bak de taart circa 30 minuten, tot de vulling stevig is. Laat de taart afkoelenen garneer met de overgebleven pecannoten.