Noten-karamels

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een wijde glazen ovenschaal (inh. ca. 2 liter) suiker, vanillesuiker en 4 eetlepels water doen In de magnetron op de hoogste stand (600-700Watt) suiker in ca. 4 min. laten smelten. Tussentijds twee keer doorroeren. Suiker in nog ca. 3-4 min. op de hoogste stand lichtbruin laten worden. SChaal uit de magnetron nemen. Boter, stroop en slagroom door gekarameliseerde suiker roeren. Al roerende gestolde karamel weer oplossen. Karamelmengsel in de magnetron op de hoogste stand in ca. 3-4 min. laten inkoken tot de massa dik stroperig begint te worden. Tussentijds 2 a 3 keer doorroeren. Intussen walnoten fijnhakken. Cakevorm invetten. Uit magnetron het karamelmengsel met garde doorkloppen tot het begint te stollen. Noten erdoor roeren. In cakevorm schenken. Laten afkoelen en in ca. 2 uur hard laten worden. Karamels in blokjes van 2x2 cm snijden.

Noten-karamels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Karamels met zeezout
45 min Gebak
Bekijk recept
Choco-toffees
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Cashew-karamels
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde Muffins
20-30 min -
Bekijk recept

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept