Safaridiner Oftewel Pojkie

8
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bij gebrek aan wilde beesten haalden we riblappen bij albert Heijn, die we in grote dobbelstenen snijden en aanbraden in de olie. De spekblokjes bakken we mee met het vlees. De winterwortels snijden we in grote stukken en gaan in de vleespot. We braden ook de fijn gesneden rode peper mee evenals de tijm. De gepelde sjalotten laten we heel en doen ze zo in de pot. En ja, ook de gehele bollen knoflook mikken we erbij. De laurierblaadjes, kruidnagelen, geplette peperkorrels, zout en even aangebraden en met wat wijn afgebluste tomatenpuree (om te ontzuren) doen we samen met de bouillonblokjes voor de smaak ook in de pot. Dit laten we samen smoren tot het vlees bijna gaar is. Dan gaan de volgende ingredienten in de pot: de haricot verts, de ma?skolfjes in hun geheel, de zilveruitjes met vocht, de peultjes, de aardappels in blokjes, de krieltjes, de hele champignons, de in blokjes gesneden courgettes, de in kleine stukjes gesneden paprika en smabal, zout en ketjap voor de smaak zoals u hem hebben wilt.

Safaridiner Oftewel Pojkie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker