Erwtensoep Met Rookworst

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan. Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken. Voeg aardappel en knolselderij na 30 minuten aan de erwten toe. Knip de rest van de bladselderij fijn. Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. Haal de laurierblaadjes en hele bladselderij uit de soep. Verwarm de boter en fruit de ui er in. Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor. Voeg water toe als de soep te dik is. Kook nog ongeveer 10 minuten. Op smaak brengen met zout en peper.

Erwtensoep Met Rookworst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept