Appel-courgettechutney

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De gedroogde appelringen in kleine blokjes snijden, in schaal doen, met rum bedruppelen en afgedekt laten trekken. Courgettes wassen, steel en bloeiaanzet verwijderen. Courgettes in hele kleine blokjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in dunne plakjes snijden. Courgette met appelschijven, rumappel, gemberplakjes, kaneelstokje, kruidnagels en laurierblad in pan doen. Mint wassen, blaadjes van de stelen halen en toevoegen aan mengsel. Suiker en azijn toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De chutney op laag vuur 1 - 1 1/4 uur laten koken, tot massa dik-vloeibaar wordt. De laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelstokje verwijderen en de chutney met azijn en zout op smaak brengen. De chutney in voorbereide potten doen, sluiten en in heetwaterbad 20 minuten inkoken. (watertemp moet 90 graden C. zijn.

Appel-courgettechutney is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige courgettechutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-courgettechutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appel-courgettechutney
Bekijk recept
Appel-courgettechutney
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept