Nonnevotten

2
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm en haal de pan van het vuur. Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in de bloem. Strooi de gist in het kuiltje en schenk een beetje lauwe melk bij de bloem en voeg de basterdsuiker en de boter toe. Kneed het deeg met schone handen en voeg steeds een beetje melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten tot dat het niet meer plakt, voeg zonodig nog wat bloem toe. Laat het deeg onder een schone doek op een warme plaats in ongeveer 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in ongeveer 12 gelijke delen. Rol het deeg tussen je handen uit tot strengeltjes van ongeveer 30 centimeter en rol ze op. Laat het deeg opnieuw ongeveer 30 minuten onder een doek rijzen. Verhit de zonnebloemolie tot 170?C. Meng intussen de suiker met het kaneelpoeder. Frituur het deeg met 2 stuks tegelijk in ongeveer 4 minuten voorzichtig in de zonnebloemolie totdat ze goudbruin zijn. Laat de nonnevotten uitlekken op het keukenpapier en wentel ze direct door de kaneelsuiker.

Nonnevotten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nonnevotten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten Of Strikken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Nonnevotten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nonnevotten Of Strikken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept