Oudjaarrecept Oliebollen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen. Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel door elkaar. Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt. Voeg daarna de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken. Laat het beslag 40 minuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslagbak doet. Na 20 minuten het beslag even omslaan. Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld. Schep steeds van de rand van de bak met beslag. Bakken in zonnebloemolie 200 graden. aanvulling: Temperatuur olie: De olie zo heet maken dat er een licht blauwe waas zichtbaar is. TEST: stukje brood moet snel bruin en knapperig worden. Ik gebruik zelf Zonnebloemolie. Bakken in zonnebloemolie 200 graden.

Oudjaarrecept Oliebollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept