Superchocoladetaart

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de boter en de suiker in een kom. Klop met de mixer het mengsel heel wit en cremig in 10 minuten. Roer de cacao glad met 3-4 eetlepels van de koffieroom. Klop dit door de creme. Breek de eieren een voor een in een beker en klop ze door het botermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het mengsel, je mag geen bloem meer zien. Verdeel het deeg over de ingevette springvormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175 C. bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm. Maak intussen een roze glazuur. Zeef het poedersuiker. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap erdoor als het te dik blijft. Neem de vormen met de ovenwanten aan, uit de oven. Verwijder de rand van de springvorm. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen.

Superchocoladetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Superchocoladetaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Superchocoladetaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Superchocoladetaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept