Zeeduivel Gebraden

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een paar inkervingen in de moot, wrijf de vis in met zout en peper en besprenkel hem met citroensap. Steek in de inkerving schijfjes knoflook en leg de moot in een vuurvaste schotel. Maak van het fijne broodkruim, de peterselie en de fijngesneden sjalot of rode ui een mengsel, waarmee u de vis bedekt. Smelt de boter niet laten bruine en giet die over het geheel. Zet de vuurvaste schotel met in hout in de oven en laat het gerecht bij matige temperatuur ongeveer drie kwartier braden. Haal de schotel uit de oven, leg de vis op een voorverwarmde schotel en overgiet hem met het ingedikte braadvocht. Geef er vers gekookte aardappeltjes bij, bestrooid met fijngehakte peterselie, en bijvoorbeeld bearnaisesaus.

Zeeduivel Gebraden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept