Eend Met Pikante Saus

2
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eend met peper, zout en tijm aanbraden, sjalotjes en spekjes toevoegen. Laten sudderen tot de eend gaar is. Regelmatig bedruipen met braadvocht. Mosterd aanmaken met 1 el port. Sinaasappel met schil in schijfjes snijden en deze schijfjes weer in 4-en. In pannetje mosterd, rest van de port, sinaasappel, glas water, limoensap, mango chutney en worc. saus verwarmen. Zonder koken 1/2 uur laten trekken. Neem eend uit pan en voeg bloem aan braadvocht toe. Geleidelijk portmengsel erdoor roeren. Sjalot en sinaasappel pureren en toevoegen. Eend terugleggen in de saus en nog hoogstens 10 min. zo laten sudderen. Saus apart serveren.

Eend Met Pikante Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept