Zeef de bloem boven een kom en voeg peper en zout naar smaak toe Snijd 100 gram van de boter met 2 messen door het bloemmengsel Voeg 3/4 tot 1 dl koud water toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg Bekleed een ingevette taartvorm, van ongeveer 28 cm doorsnee, met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem Zet de vorm 30 minuten in de koelkast Pel en snipper intussen de uien Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes Verhit de rest van de boter en fruit de ui in 5 minuten goudgeel en glazig Bak de champignons mee en bak net zo lang tot het vocht verdampt is Laat het mengsel afkoelen Verwarm de oven voor tot 175 graden Klop de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak Schep het champignonmengsel erdoor en schenk het in de taartbodem Bak de taart in voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudgeel en gaar Strooi de peterselie erover en snijd hem in punten (of in kleine blokjes voor bij de borrel)