1 Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
2 Los de suiker en de gist in een beetje lauwe melk op. Giet dit in het kuiltje en laat het 10 minuten afgedekt staan.
3 Meng gist, melk, ei en zout erdoor met de mixer en laat het soepel geknede deeg 30 minuten afgedekt staan op een warme plek.
4 kook voor de vulling de rijst met het zout en de vanillepoeder in de melk volgens de gebruiksaanwijzing, roer het klontje boter erdoor en laat het afkoelen.
5 splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een beige kleur ontstaat. Roer dit door de rijstepap. (bewaar een restje in de kom)
6 Rol het deeg uit en bekleed hiermee een vorm.
7 Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de rijstepap. Schep dit in de vorm, bestrijk met het restant eidooier en bak af in 30 minuten op 200 graden. Celsius.
8 Laat de vlaai in de vorm afkoelen en stort hem dan over