Kruidige Marokkanse Gehakttaart

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er 1 1/2 dl water bij. laat het mengsel ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. smelt de boter. bestrijk een ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van de fillodeeg. bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het gehhel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met boter. bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar; dek het deeg af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

Kruidige Marokkanse Gehakttaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakttaart met nasikruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool-gehakttaart met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept