Lamsbout Met Tapenade(Filled Leg Of Lamb)

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd of hak de tomaat, lente-ui, knoflook, olijven, ansjovisfilets, kappertjes, pijnboompitten en basilicum fijn. Schep alles door elkaar (tapenade). Maak met een scherp mes in de lamsbout op gelijke afstand ca 24 gaatjes van ? 1 ? cm diep. Vul de gaatjes met de tapenade. Leg de lamsbout in een braadslede. Leg ringen ui rondom het vlees, schenk de wijn erover en laat het vlees minstens 4 uur marineren (af en toe keren). Verwarm de oven voor op 225 C. Bak de lamsbout in de marinade in het midden van de oven ca 15 minuten. Schakel de oven dan terug naar 150 C en braad de lamsbout in nog ca 1 ? uur gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de marinade. Schakel de oven uit en laat de lamsbout nog 15 minuten in de oven rusten. Serveer er groene lintmacaroni, salade, grote kappers en gezouten kappertjes bij.

Lamsbout Met Tapenade(Filled Leg Of Lamb) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Durum met lamsworstjes en rodekoolsla
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nz Roast Lamb
10-20 min -
Bekijk recept
Rack Of Lamb
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept