Kerstboomtaart

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1 Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen. Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. Zoveel olie toevoegen dat het deeg niet meer plakt. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. Rum verwarmen en rozijnen hierin ongeveer 15 minuten weken. Stap 2 Deeg bestrijken met 50 gram boter. Rozijnen laten uilekken, rum opvangen. Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Stap 3 Deeg vanaf lange kant oprollen. Rol in plakken van 2-2 1/2 cm snijden. Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal is gevuld. Taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten bakken. Halverwege de baktijd melk, opgevangen rum en 50 gram boter mengen en taart ermee bestrijken. Na bakken taart bestrijken met rest van mengmengsel en even laten afkoelen. Taart uit vorm verder laten afkoelen.

Kerstboomtaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker