Vorm met bakpapier bekleden en in diepvriezer oud laten worden. Cake in lengte in plakken van 1 cm. snijden. Bodem van vorm met plakken cake bekleden. Cake met 2 el. amandellikeur besprenkelen. Kristalsuiker en 4 dl. water aan de kook brengen. Mengsel laten afkoelen. In kom 2 eidooiers loskloppen. Deel voor deel suiker stroopje toevoegen. Mengsel in pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen tot het gebonden is. Mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen. In kom mascarpone mengen met 2 eidooiers en poedersuiker. Eiwitten met vanillesuiker stijfkloppen en met slagroom door mascarponemengsel spatelen. Dooier-suikermengsel ook door mascarponemengsel spatelen. 2 el. amandellikeur toevoegen. IJsmengsel in vorm op plakken cake leggen, bovenkant gladstrijken. IJs in diepvriezer in ? 6 uur laten opstijven. Met uitsteekvorm voorzichtig ronde "taartjes" uitsteken. Taartjes bestuiven met dun laagje cacao.