- Schil de bieten,als je gekookte kant en klare hebt uit een pakje hoeft dit natuurlijk niet. - Maak er van 2 blokjes en rasp er een. - Houd de geraspte biet apart. - Pel de ui en snipper deze fijn. - Snijd de verse knoflook in 4 stukken en maal hem fijn met de staafmixer. - Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. - Schenk er het flesje maggi basissoep bij. - Vul dit aan met 5 flessen water en roer het goed door elkaar. - snijd de vleestomaten in stukken en voeg deze erbij met de soepgroenten en roer dit ook er goed doorheen. - Hang er het kruidenbuiltje in (maar je kan ook het kruidenbuiltje open knippen en de kruiden er gewoon bij doen) en sluit de pan. - Laat dit 20 minuten zacht koken. - Snijd het vlees in reepjes. - Knijp de halve citroen boven de soep uit en roer het er door heen. - Maak het op smaak met peper en evt sambal. - Neem de pan van het vuur en gooi het kruidenbuiltje weg en pureer met een staafmixer de soep. - Zet de pan terug op het vuur en roer er de reepjes varkensfilet doorheen. - Laat het 20 minuten pruttelen. - Warm de geraspte biet en tauge kort mee.(paar minuten) - De tauge is het lekkerst als hij knapperig blijft.