Russische Bietensoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de bieten,als je gekookte kant en klare hebt uit een pakje hoeft dit natuurlijk niet.
- Maak er van 2 blokjes en rasp er een.
- Houd de geraspte biet apart.
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Snijd de verse knoflook in 4 stukken en maal hem fijn met de staafmixer.
- Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
- Schenk er het flesje maggi basissoep bij.
- Vul dit aan met 5 flessen water en roer het goed door elkaar.
- snijd de vleestomaten in stukken en voeg deze erbij met de soepgroenten en roer dit ook er goed doorheen.
- Hang er het kruidenbuiltje in (maar je kan ook het kruidenbuiltje open knippen en de kruiden er gewoon bij doen) en sluit de pan.
- Laat dit 20 minuten zacht koken.
- Snijd het vlees in reepjes.
- Knijp de halve citroen boven de soep uit en roer het er door heen.
- Maak het op smaak met peper en evt sambal.
- Neem de pan van het vuur en gooi het kruidenbuiltje weg en pureer met een staafmixer de soep.
- Zet de pan terug op het vuur en roer er de reepjes varkensfilet doorheen.
- Laat het 20 minuten pruttelen.
- Warm de geraspte biet en tauge kort mee.(paar minuten) - De tauge is het lekkerst als hij knapperig blijft.

Russische Bietensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept