Zeeduivel Met Tomatensaus

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de wijn, visfond en 1 dl. water zolang zachtjes inkoken, dat niet meer dan de helft van het vocht is overgebleven. Spoel de vis onder stromend koud water, maak de stukken droog met keukenpapier. Wrijf ze in met wat zout en peper Verhit boter en olie in een koekepan en bak de stukken vis er circa.7 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van de vis) aan weerszijden bruin in. Haal de vis uit de pan en houd ze warm. Verwijder de helft van de bakolie uit de pan en fruit de ui 3 minuten in het resterende mengsel. Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut tomaten puree toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken.( deze tijd is echt nodig om de tomatenpuree te ontzuren). Voeg het wijnmengsel, peterseliestelen en cognac of brandy toe. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Strooi allesbinder er over en roer alles krachtig door. Schenk de saus door een fijne zeef in een ander pannetje. Roer de slagroom er door en voeg naar smaak zout en cayennepeper toe. Laat de saus nog 3 minuten zachtjes koken. Leg de stukken zeeduivel op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de saus er rondom heen. Strooi peterselie over het geheel.

Zeeduivel Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept