1 Maak in het midden van de bloem een kuiltje, breek de eieren erboven en voeg de olie toe. Meng de bloem beetje voor beetje door de eieren en kneed het mengsel tot het niet meer aan de handen plakt. 2 Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg in ca. 10 minuten tot een elastisch en soepel geheel. Gebruik hierbij de muis van de hand, net als bij brooddeeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 20 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten. 3 Verdeel het deeg in twee porties. Bestuif het werkblad, het deeg en de deegroller met wat bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit (ca. 2 mm). 4 Snijd het deeg, met een mes of deegradertje, in de gewenste vorm en laat het op een met bloem bestoven theedoek minstens 15 minuten drogen.
Basisrecept Pastadeeg is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)