Basisrecept Pastadeeg

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Maak in het midden van de bloem een kuiltje, breek de eieren erboven en voeg de olie toe. Meng de bloem beetje voor beetje door de eieren en kneed het mengsel tot het niet meer aan de handen plakt. 2 Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg in ca. 10 minuten tot een elastisch en soepel geheel. Gebruik hierbij de muis van de hand, net als bij brooddeeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 20 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten. 3 Verdeel het deeg in twee porties. Bestuif het werkblad, het deeg en de deegroller met wat bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit (ca. 2 mm). 4 Snijd het deeg, met een mes of deegradertje, in de gewenste vorm en laat het op een met bloem bestoven theedoek minstens 15 minuten drogen.

Basisrecept Pastadeeg is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli 4 verschillende kazen
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met mozzerella spinazie
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta a la puttanesca
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept