De bloem met het gewone zout, gist en de groene peperkorrels vermengen en een beslag kom een kuiltje maken ,het lauwe water en 1 eetlepel olijf olie toevoegen en er een een deegbal van maken als hij iets te droog is iets meer water op een bebloemde snij plak ongeveer min kneden daarna de beslag kom iets in vetten met olijfolie ,doe het deeg hier in en dek af met plastiek foli laat het deeg nu op een lauw warme plek rijzen tot hij in volume is verdubbeld deeg uit de kom halen en de werkbank met iets bloem bestuiven kneed nu het deeg nog ongeveer 4 min goed door elkaar en rol nu het deeg uit ongeveer 2 cm dik plaats het nu op een bakblik ,een thee doek er over en op een lauw warme plek 30 min laten rijzen zet de oven op 190 graden haal de doek van het deeg prik er met een vinger wat kuiltjes in bestrijk het deeg met de overgebleven olijf olie bak nu het brood in 25 a 30 goud bruin als het uit de oven komt het grove zee zout er over strooien en eventueel wat blaadjes basilicum
Focaccia Met Groene Peper En Zeezout is een recept van Smulweb.nl