Maak de asperges mooi schoon. Leg ze in pan en kook ze in niet al te veel water meteen eetl. zout en een schepje suiker. Als het water kookt, dan nog ca 8 minuutjes laten koken (als het dikkeasperges zijn, anders korter.) Schep de asperges uit het vocht en houdt ze onder de koude kraan om direct af te koelen, ze moeten als het ware beetgaar zijn, nog knapperig! Zet intussen een ruime pan water met wat zout en het halve bouillonblokje op het vuur en breng het water aan de kook. Kook hierin je pasta beetgaar, al dente. Maak de aspergesaus zoals vermeld op het pak van Knorr. in 175 cc van het aspergevocht . (dit is meer dan op het pakje staat maar dat is ook nodig!) Proef wel of de saus pittig genoeg is, doe er anders wat bouillonpoeder of een beetje zout bij. Snij de asperges nu schuin in mooie plakjes van ca 1 cm dik. en leg ze in de saus om weer even warm te worden. Als de pasta gaar is, giet je die af in de vergiet. Terug in de pan.