Visballetjes

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een heerlijk snackje voor bij de borrel, ook koud heel lekker. Doe als je ze koud wilt opdienen wel wat extra zout in het mengsel. Een dipsaus erbij? Pittige zoete rode pepersaus of een frisse saus met yoghurt, een beetje mosterd, knoflook, olie, citroensap en zout. Knijp het brood goed uit, en doe het in de keukenmachine of een hoge pot voor de staafmixer. Doe daarbij de peterselie, de vis, het citroensap. Pureren maar. Door de ontstane massa het ei roeren, en de fijngesneden peterselie. Op smaak maken met zout, peper, korianderpoeder en citroenrasp. Zet de frituur aan (180 graden) of verhit de pan met olie. Maak kleine balletjes van de vis, zo groot als een klein uitgevallen bitterbal. Als de olie op temperatuur is een proefballetje bakken, valt het uit elkaar dan moet er wat paneermeel of een beetje brinta door het visdeeg. Daarna alle balletjes (niet teveel tegelijk) in de olie bakken, tot ze goudbruin boven komen drijven, na zo?n 2 tot 3 minuten. Uit laten lekken op keukenpapier. Serveren met een lekkere frisse of juist hete saus.

Visballetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept