Gestoofde Fazant

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de fazant aan alle kanten goudgeel braden. flambeer met de Calvados en voeg de resterende halve appel(in stukjes),de appelcider,2 salieblaadjes,de rozijnen en peper en zout, toe. dek de pan af en laat de fazant gedurende 1 uur op een zacht vuurtje garen. snij de overige appels in tweeen en schik ze in een pan met dikke bodem. leg in iedere appel een salieblaadje; voeg 1 a 2 eetlepels water toe en laat ze gedurende 10 minuten koken. haal ze uit de pan en hou ze warm. snij de fazant in kleine stukjes en hou ze warm. schep het stoofsel van appel en rozijnen, met een schuimspaan uit de pan en hou ze warm voeg de room bij het braadvocht en laat de saus onder voordurend roeren indikken. kruid met peper en zout. verdeel de stukjes fazant over de borden(het vel niet opeten); lepel er wat saus over en garneer met een halve appel,die men opvult met het stoofsel van appel en rozijnen. versier met een blaadje salie.

Gestoofde Fazant is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept