Rollmopse (Duitsland)

7
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de jeneverbessen, piment, kruidnagels en peperkorrels fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de marinade als volgt: doe de azijn, water, jeneverbessen, piment, kruidnagels, peperkorrels, laurierblad met elkaar in een steelpan en breng alles aan de kook. Laat nog 5 minuten op laag vuur onafgedekt doorkoken. Laat afkoelen. Leg de haringhelften met het vel naar onderen op een werkvlak. Smeer over elke haring een eetlepel mosterd uit, strooi 1/2 theel kappertjes en veel uiringen over de mosterd. Snijd de augurken in de lengte in vieren. Leg op het dunne uiteinde van de haring een stuk augurk en rol de haring vervolgens op. De augurk mag niet uitsteken. Steek de haringen vast met prikkers. Leg ze in rijen op een langwerpige glazen schaal en strooi de rest van de uiringen erover. Giet de marinade erover, dek de schaal af met krimpfolie en laat hem 5 - 6 dagen in de koelkast staan.

Rollmopse (Duitsland) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
Sauerbraten (Duitsland)
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Semmelknodel (duitsland - Beieren)
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vierlander Mastente (Duitsland)
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept