Zalmmousse Op Basis Van Yoghurt

4
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine in ruim koud water. Giet de zalm boven een maatbeker af en meet 3/4 dl van het vocht af. Verwijder vel en graten uit de zalm. Pureer de zalm, yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, citroensap, vieux of sherry en mosterd in een foodprocessor of meng het met een mixer goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de 3/4 dl vocht van de zalm en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het door het zalmmengsel. Spoel een vorm (ca. 3/4 l) of 4 kleinere vormpjes om met koud water en schep de mousse erin. Laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Stort de mousse en garneer hem met toefjes waterkers en de in schijfjes gesneden citroen. Lekker op (stok)brood of toast. * Deze mousse kunt u ook maken met eenzelfde hoeveelheid tonijn.

Zalmmousse Op Basis Van Yoghurt is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept