Week de gelatine in ruim koud water. Giet de zalm boven een maatbeker af en meet 3/4 dl van het vocht af. Verwijder vel en graten uit de zalm. Pureer de zalm, yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, citroensap, vieux of sherry en mosterd in een foodprocessor of meng het met een mixer goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de 3/4 dl vocht van de zalm en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het door het zalmmengsel. Spoel een vorm (ca. 3/4 l) of 4 kleinere vormpjes om met koud water en schep de mousse erin. Laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Stort de mousse en garneer hem met toefjes waterkers en de in schijfjes gesneden citroen. Lekker op (stok)brood of toast. * Deze mousse kunt u ook maken met eenzelfde hoeveelheid tonijn.
Zalmmousse Op Basis Van Yoghurt is een recept van Smulweb.nl