Pane Di Rosmarino

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een kleine braadpan. Roerbak de rozemarijn en rozijnen 2 minuten. Laat afkoelen tot lauw. Roer bloem en gist door elkaar en roer er 3 dl lauwwarm water door. Kneed het deeg 10 minuten tot het veerkrachtig is en niet meer plakt. Roer zout en 1 lepel basterdsuiker door het rozijnenmengsel en kneed het rozijnenmengsel met de olie door het deeg. Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat op een warme plaats 30 minuten rijzen. Vet de bakplaat in. Vorm het deeg tot een plat rond brood en leg op de bakplaat, laat nogmaals 30 minuten onder een vochtige doek of plasticfolie rijzen. Verwarm de oven voor op 225?. Bak het brood 15 minuten. Los de rest van de basterdsuiker op in een kopje met 4 lepels heet water. Bestrijk het brood ermee en zet nog 15 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is. Laat op een taartrooster afkoelen.

Pane Di Rosmarino is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Focaccia Al Rosmarino
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Pollo Al Rosmarino
30-60 min -
Bekijk recept
Patate Al Forno Con Rosmarino
30-60 min -
Bekijk recept
italiaanse stiratini
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gevulde paprika's met tomatenbrood
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribollita (dubbelgekookte soep)
2u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodlolly's met hagelslag en anijsboter
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Italiaans vispotje
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept