Breng de kristalsuiker met 1 dl. water aan de kook en los de suiker op. Laat de suikersiroop afkoelen. Klop de eidooier los in een kom en meng er al kloppend beetje bij beetje het suikermengsel door. Giet het terug in de pan en verwarm het zachtjes al roerend totdat het mengsel bindt (niet koken). Laat de vla onder regelmatig roeren afkoelen. Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf. Meng de slagroom en mascarpone door het dooiermengsel en schep er dan luchtig in delen de eiwitten door. Verdeel het mengsel over de timbaaltjes, strijk de bovenkant glad en laat ze in ca. 6 uur bevriezen. Zet de timbaaltjes ? uur van te voren vanuit de vriezer in de koelkast. Meng het fruit met elkaar. Neem het mascarpone-ijs uit de timaaltjes (hou de timbaaltjes tot net onder de rand 2 tellen in heet water en stort ze), plaats ze op bordjes, schik het fruit er omheen en versier met de viooltjes. Bestrooi met wat poedersuiker.
Mascarpone-timbaaltjes is een recept van Smulweb.nl