Mascarpone-timbaaltjes

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de kristalsuiker met 1 dl. water aan de kook en los de suiker op. Laat de suikersiroop afkoelen. Klop de eidooier los in een kom en meng er al kloppend beetje bij beetje het suikermengsel door. Giet het terug in de pan en verwarm het zachtjes al roerend totdat het mengsel bindt (niet koken). Laat de vla onder regelmatig roeren afkoelen. Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf. Meng de slagroom en mascarpone door het dooiermengsel en schep er dan luchtig in delen de eiwitten door. Verdeel het mengsel over de timbaaltjes, strijk de bovenkant glad en laat ze in ca. 6 uur bevriezen. Zet de timbaaltjes ? uur van te voren vanuit de vriezer in de koelkast. Meng het fruit met elkaar. Neem het mascarpone-ijs uit de timaaltjes (hou de timbaaltjes tot net onder de rand 2 tellen in heet water en stort ze), plaats ze op bordjes, schik het fruit er omheen en versier met de viooltjes. Bestrooi met wat poedersuiker.

Mascarpone-timbaaltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Panna cotta classica
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept