Hart, longen en lever van overbodige onderdelen (bloedvaten, luchtpijp gal en zo) ontdoen en goed afspoelen. Spoel het hart ook van binnen goed schoon. De slager bestelt en en ander nl. bij het slachthuis en die maken het niet voor je schoon. Maag alvast in koud water leggen en dit om de paar uur verversen. na 24 uur is de maag redelijk schoon. Gaan we straks mee verder. Andere organen plus niervet in stukken snijden en gedurende een uur of twee goed gaar koken. Als de stukken long goed stevig zijn is een en ander meestal wel gaar. Tijdens het koken de maag schoonmaken. Het is belangijk dat die heel blijft, want deze wordt straks immers gevuld. Dit schijnt het makkelijkst te gaan door hem binnenstebuiten te keren (stinkt vreselijk) en even in kokend water te leggen. Nu moet de binnenwand met de papillen makkelijk loslaten. Alle derrie moet er uit, en er moet een soort wittige zak overblijven. Rest van de organen na koken door de gehaktmolen (of keukenmachine) draaien en met het havermeel tot een stevige massa kneden. Zout, peper, gefruite ui, en eventueel wat andere kruiden zoals kerrie en paprikapoeder toevoegen. Wees niet te zuinig, als je te weinig kruiden gebruikt smaakt het straks net als Kitekat! Met deze massa wordt nu de maag gevuld, waarbij rekening gehouden moet worden met het feit dat straks tijdens het koken de massa flink uitzet. Bind de maag nu dicht en kook de nu ontstane ′worst′ in twee tot drie uur goed gaar. Warm serveren