Kasteelpastei

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees heel klein, meng het met champignons, ui, peterselie, tijm, peper en zout. Zet het in de koelkast. Vet de vorm in met boter, verwarm de oven voor het tot 200 graden. Smelt het vet met het water in een pannetje op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken anders verdampt er te veel vocht. Roer de vette saus met een houten lepel door de bloem. Zodra u het deeg kunt aanraken kneedt u het goed door en rolt 2/3 van die warme bol op een licht bestoven werkvlak uit tot een ronde plak van 36 cm. Voer hiermee de ingevette vorm. Bestrijk de opstaande rand met wat melk. Leg het vleesmengsel op de deegbodem. Rol het overgebleven lauwe deeg uit tot een plak van 30 cm. middellijn. Bestrijk de buitenste rand daarvan met melk en leg de plak met de bestreken kant naar beneden op de vleesvulling. Druk de randen van deegplakken met een vork tegen elkaar en buig de bovenrand die u zo gekregen hebt alweer met een vork los van de vorm. Knip een gat in het midden, maak een versiering met eventuele afsnijdsels, bestrijk de bovenkant met melk en bak de pastei op de middelste richel van de voorverwarmde oven in 60-70- minuten gar en bruim.

Kasteelpastei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker