Shortbread (schotse Koekjes)

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de boter met de suiker in ca. 5 minuten tot een romige massa. Klop dan ook de bloem er in gedeelten door en meng alles tot een stevig deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of vet de plaat goed in. Leg de deeglap erop en snijd de lap in 12 punten. Prik met een vork gaatjes in de punten. Bak het shortbread in de oven in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat het shortbread op een taartrooster afkoelen en strooi er fijne tafelsuiker over.

Shortbread (schotse Koekjes) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Shortbread de luxe
2 uur-
Bekijk recept
Shortbread
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Millionaire's shortbread
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes met room, fruit en noten
10 min Nagerecht
Bekijk recept