Doe de kwark in een schaal. Breek de eieren en scheidt het eiwit van het geel. Doe het eigeel bij de kwark. De suiker, het zout en de Huttenkase toevoegen en alles goed roeren. Zeef het meel boven dit mengsel. Roeren tot het beslag zacht wordt. Klop het eiwit met de garde tot het stijf is. Het geklopte eiwit voorzichtig door het beslag scheppen. Verhit 2 eetlepels boter in de koekenpan, maar laat niet aanbranden. Neem steeds een theelepeltje beslag en laat het in de koekenpan druppelen. Per keer kun je ongeveer 8 koekjes bakken. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Neem de koekjes uit de pan en leg ze in een schaal mer deksel, zodat ze warm blijven. Ga door tot het beslag op is. Tussendoor moet je af en toe weer een beetje boter in de pan doen. Op de "omelettes" die klaar zijn, verdeel je een beetje zure room. Je kunt ze dubbelvouwen of er twee op elkaar leggen.