Kaukasische Kip

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zout, peper en paprikapoeder mengen met een kwart van de olijfolie en daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed inwrijven. Laten trekken gedurende 10 minuten. De schoongemaakte groenten in grove stukken snijden. De rest van de olie in een diepe braadpan verhitten en daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin laten bakken. De knolselderij en de wortel toevoegen en even laten meestoven. De gewassen rijst erbij schudden samen met het laurierblad en op smaak brengen met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder). Overgieten met de kippenbouillon en onder deksel zacht laten stoven. De oven voorverhitten op 240 graden. Alles overscheppen in een diepe ovenschotel en mengen met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette. In het midden van de oven nog 15 minuten laten doorstoven. Uit de oven nemen en de zure room erdoor scheppen. Onmiddellijk opdienen.

Kaukasische Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

~kaukasische Lamspitjes~
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kaukasische Lamsspitjes
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaukasische Stoofschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaukasische Stoofschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept