Pasja

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de kwark in een doek, knoop hem dicht, en hang hem een paar uur boven een pan zodat de wei eruit kan lopen. De kwark moet zo droog mogelijk zijn. Roer de boter tot room en voeg de eieren, zout, de zure room en de kwark toe. Verhit de massa onder voortdurend roeren, maar het mag beslist niet koken. Neem de pan van het vuur zodra zich belletjes vormen, en laat de massa roerend afkoelen. Was en droog de rozijnen en schep ze met de suiker, de amandelen, de citroenschil, de sukade en de oranjesnippers door de kwark. Leg nu een doek in een hoge bloempot met gat en vul deze met het kwarkmengsel, en druk het goed aan. Verzwaar de kwark met een bord en gewicht. Zet de Pasja 12 uur op een koele plaats. Stort de Pasja voor het serveren en haal de doek eraf. Garneren met de oranjesnippers en de rest van de garnering. Aan de zijkanten van de Pasja kun je bv een bloem maken, aan de onderkant rondom bv oranjesnippers, en bovenop bv sukade en een bigareau.

Pasja is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker