Zoek
Russchis Brood
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40 g verse gist375 ml lauw water350 g tarwebloem (en wat extra voor het verwerken)250 g volkoren-roggemeel (en wat extra voor het verwerken)2 el olie2-3 tl zout2 tl gemalen venkelzaad. Voorbereiding De gist in een kom brokkelen en met het water gladroeren.De bloem in een kom zeven en vermengen met het meel. In het midden een kuiltje maken en de gistoplossing hierin schenken. Met wat bloem bestuiven en afgedekt met een vochtige doek ca. 10 min. laten rijzen.De olie
het zout en het gemalen venkelzaad toevoegen. Alles tot een soepel deeg kneden dat goed van de rand loskomt.Het deeg afgedekt ca 1 uur laten rijzen.Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals goed dootkneden. In twee stukken verdelen en van elk stuk een brood vormen. de beide broden door wat roggemeel wentelen en op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Afgedekt nog eend ca. 30 min. laten rijzen. Bereidingswijze De oven voorverwarmen op 200 graden C. de broden onder in de oven ca. 30 min. bakken.De broden op een rooster
afgedekt met een doek volledig afkoelen. Pas de volgende dag aansni
Bereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden C. de broden onder in de oven ca. 30 min. bakken.De broden op een rooster, afgedekt met een doek volledig afkoelen. Pas de volgende dag aansnijden.
Russchis Brood is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Russchis Brood
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept