Zeevruchtensoep Met Citroen

6
10-20 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 was de schelpen driemaal in ruim water. Was vooral de kokkels goed, omdat er veel zand in kan zitten.Doe de schelpdieren samen met de wijn en sjalotten in een pan en breng deze langzaam aan de kook. Laat het mengsel 2-3 min. koken tot de schelpen geopend zijn.Neem de schelpen uit het kooknat en haal het vlees eruit. Mogelijk moet u de kokkels dan nog eens wassen.
  • 2 Voeg het vlees van de jakobsschelpen toe en pocheer het 1-3 min;Neem het uit het kooknat en snijd het in kleine stukjes en bk ze snel in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Giet het kooknat in een schone pan en voeg de visbouillon en de room toe. kook dit op hoog vuur 3-5 min.tot het een dun sausje is. roer de boter door de saus.
  • 4 Kook de wortel, bleekselderij en prei 3-4 min.in wat water met wat zout.Giet de groente af, giet koud water in de pan en giet de groenten nogmaals af. voeg de groenten, de schelpdieren en de garnalen toe en verhit toe.Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe. Garneer de soep met kervel of peterselie.

Zeevruchtensoep Met Citroen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige zeevruchtensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
20 min
Bekijk recept
Zeevruchtensoep met gedroogde ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Connemare Zeevruchtensoep
20-30 min -
Bekijk recept