Gekookte Mosselen.

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Leg de groenten onderin de pan en daar bovenop de mosselen. -Strooi er peper over, deksel op de pan en als het kokende vocht opkomt even de deksel oplichten (dat kan wel drie kee nodig zijn). -Als alle mosselschelpen openstaan, zijn de mosselen klaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. -Verwijder de eventueel dichtgebleven schelpen. De pan hoeft niet afgegoten te worden. Tijdens het eten van de mossel-maaltijd verdient het aanbeveling de pan af en toe om te schudden, zodat de mosselen door het kookvocht lekker sappig blijven. LET OP: Het is belangrijk dat het kookproces snel verloopt. Een sterke hittebron is dus noodzakelijk. Een pan met een dunne bodem zorgt er ook voor dat de inhoud van de pan snel op temperatuur komt. Als alternatief kunt u de pan met een bodempje wijn, bier of water eerst verhitten om vervolgens de groentes en de mosselen toe te voegen. -

Gekookte Mosselen. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept