Zeetongcharlotte

6
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de paddestoelen in een pan met de boter; voeg er de versnipperde sjalotten en de room aan toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje; laat de koolsnippers 10 minuten op een zacht vuurtje garen met een royale hoeveelheid room,gekruid met de jenerverbessen,tijm en rozemarijn; vermeng de gare kool met de helft van de paddestoelen; hou de rest van de paddestoelen en hun saus warm; kruid de zeetongfilets met peper en zout en bekleed er de binnenkant van 6 inox-ringen mee; vul elke ring op met het kool-paddestoelenmengsel en 1 gepelde langoustine; bestrooi de bovenkant met paneermeel en laat de bereiding 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180?C; pel 18 langoustines; fruit de koppen in olijfolie,voeg er de gepelde tomaten,de tomatenpuree,de versnipperde prei,uien,knoflook,laurierblaadjes en peper en zout aan toe; laat even doorkoken,voeg er de witte wijn bij en laat nu 20 minuten zachtjes inkoken; zeef de fumet en roer er wat room door; hou warm; pel de overige 6 langoustines,maar laat de kop deze keer aan de staart(voor de garniering); bak alle langoustines met peper en zout op een hevig vuur gedurende 3 minuten in olijfolie op; haal de charlottes uit de oven en uit hun ring.

Zeetongcharlotte is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker