Los de gist op in een deel van de lauwe melk. Voeg dan de bloem, het zout, de eieren, de vanillesuiker, de gesmolten boter en de rest van de melk toe. Kneed het mengsel fors tot een soepel deeg. Dek de kom met een vochtige doek af en laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen. Was intussen de krenten en de rozijnen in lauw water en laat ze goed uitlekken. Kneed ze, samen met de sukade en de oranjesnippers, door het inmiddels gerezen deeg en laat het geheel weer een kwartier rijzen. Vet de bakplaat in met boter, vorm een brood van ongeveer 40 cm lengte en leg dit midden op de bakplaat. Nu moet het brood nog vijftien minuten in de open oven narijzen bij een temperatuur van 50 graden. Als dit gebeurd is, wordt de oven verhit op 200 graden. Intussen kan het brood bestreken worden met wat melk (voor de glans). Het brood komt onder in oven en na 30 a 40 minuten moet het gaar zijn. Om dit te weten te komen prikken we er met een breinaald in. Komt de naald er schoon uit, dan is het brood gaar. Haal het uit de oven en zet het op een rooster om uit te dampen. "Kreantenweg" die enkele dagen oud is, is het lekkerst. Geur en smaak zijn dan optimaal.