Verwarm de oven voor tot 225? C. Wrijf de kalkoen goed droog en wrijf hem daarna in met grof zeezout. Breek intussen het brood in kleine stukjes in een kom en roer de eieren een voor een los met het brood. Snijd de bacon in smalle reepjes en doe ze bij het brood. Roer er ook de boter door. Snijd de borst van de kalkoen open en stop de vulling erin. Naai dan de borst weer dicht. Braad de kalkoen overgoten met de gesmolten boter in de braadslee in de voorverwarmde oven in 2,5 a 3 uur gaar. Draai de oventemperatuur na een half uur terug naar 175? C en bedruip de kalkoen regelmatig. Trek een bouillon van de lever, vleugels en de nek in het water. Hak de ui in stukjes en fruit hem in de olijfolie in een diepe braadpan even aan. Doe ook de rijst erbij. Laat de rijst glazig worden. Schenk de bouillon bij de rijst en laat de rijst op een klein vuur gaar worden. In Portugal wordt rijst altijd samen met het vlees, de kip, de vis, de groenten, gekookt. Zo vermengen geuren en smaken zich optimaal.
Portugese Gevulde Kalkoen is een recept van Smulweb.nl