Portugese In De Oven Gebraden Jonge Geit

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de look fijn in een vijzel, samen met het laurierblad, 1 tl peperbolletjes en een el grof zeezout. Meng de aldus verkregen pasta met de rode wijn en de olijfolie. Wrijf met dit mengsel het geitje, dat op zijn geheel blijft, helemaal in, zowel van binnen als van buiten. Leg het in de ingevette braadslee en plaats deze in de voorverwarmde oven (in Portugal wordt het in een met hout gestookte broodoven gebakken). Keer het geitje halverwege de gaartijd (na zo′n 20 a 30 minuten, hangt af van de leeftijd van het dier) en overgiet met het braadvocht, voeg wat wijn bij als er te weinig vocht is. Leg dan ook de, in de lengte gehalveerde, aardappelen rond het vlees, bestrooi ze met wat zout en laat nog zo′n 30 minuten verder garen, of tot het vlees gemakkelijk loslaat van de beentjes. Het orgaanvlees (lever, nieren, hart en tong) blijven tijdens het braden binnenin het karkas, maar worden apart opgediend, samen met de in de lengte in tweeen gesneden kop.

Portugese In De Oven Gebraden Jonge Geit is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mini tompoezen
60 min -
Bekijk recept
Zalmrollades
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugal: Gebraden Geit
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde groenekoolstampot met tomaat en geit
0 min
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept